HOW MY LOVE DIED IN LINCOLN

It all started with the one shot of cherry taste vodka I sipped in The Shed. That’s where the party started for many and ended for me.
...lees verder.

IN AFRIKA, MAAR NOG NIET HELEMAAL

Voor het eerst op 't continent Afrika. Hoe ruikt de Afrikaanse lucht? Na wat Keniaanse bureaucratie (die je vooral moet verzachten met nederigheid en een 'ik-hou-me-van-de-domme-lachje') bij de Visabalie, kunnen we eindelijk onze koffers van de band halen, die zeker al een uur rondjes draaien. Ze liggen er nog, allemaal!
...lees verder.

INTERNET, SCHOUWSPEL VAN ONS LEVEN

Het is verbazingweekend hoe we totaal nutteloos kunnen rondslenteren op deze aardbol. Hoe we de schijn op kunnen houden van een boeiend leven met grappige hyve www’s, kritische blogs (tot het zeikerige toe), kleurrijke tweets, vrienden aantallen op facebook en bezoekers aantallen in je picasa webalbum. It’s all about the numbers.
...lees verder.

DE LACH

Op haar versleten slippers staat ze op het keukenzeil. Haar armen hangen langs haar lichaam en van waar ze staat tuurt ze naar haar witte keukenkastjes.
...lees verder.

EEN KLEINE CHARMEUR BIJ DE IJSBAAN

Gisteren was er een ijshockey wedstrijd op de ijsbaan in het centrum van het schone Amersfoort. Elk bij elkaar geknutseld team kon zich opgeven. Een aantal bedrijven gaven zich op, scholieren, barkeepers van een café en zo ook gemeente Amersfoort.
...lees verder.

VRIENDELIJKHEID VERWACHTEN

Soms heb je gewoon echt haast. Maar om de verdorvenheid des wereld te voorkomen of op zijn minst die te verminderen, ben je een vriendelijk en vergevingsgezind mens.
...lees verder.

PASEN IS VRIJHEID

Heerlijk een extra lang weekend! Maar waar hebben we het (ook alweer) aan te danken? Pasen gaat over vrij worden en een nieuw leven.
...lees verder.

ZO ZIJN HIER NOG WILDE BEESTEN?

Jagen met de Duitsers en andere avonturen van
een
19-jarige tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Een inteview met mijn opa.

...lees verder.

DRINK EEN KOPJE THEE MET HINDOEBUURMAN

Je kunt een hele middag succesvol Bijbelteksten naar elkaar gooien over de vraag of hindoes wel of niet in de hemel komen. Zo staan ze aan de zijlijn, klaar om kennis te maken met Jezus, maar ze moeten even wachten, wij zijn druk bezig.

Gepubliceerd in het Nederlands Dagblad
...lees verder.

DE VERLOREN PRIESTER

Het verdrag van Dublin, als je het tegen zou komen in een wetboek, lees je er zo over heen. Het is saai en taai, je zou je er nauwelijks over op kunnen winden. Het wordt pas werkelijk als iemand er een verhaal bij verteld.
...lees verder.

DOVE KINDEREN LUISTEREN SLECHT

Dove kinderen luisteren slecht. En dit is geen discriminatie. Ik weet dat je me niet kan horen, maar ik hoef toch niemand te vertelen dat je een doosje pringles niet van het tweede balkon naar beneden gooit waar allemaal peuters lopen?
...lees verder.

NOG ZO'N REDEN

“Ik wil dood.” Een jongen van zeventien staat in de rij. Hij kijkt naar het bordje ‘klantenservice’ en dan weer naar de oude man tegen wie hij deze definitieve woorden uitsprak. Geschrokken ogen kijken terug. “Ik werk hier niet, als je dat denkt.”
...lees verder.

DE VIS EN DE MAN

Het is een stille avond. Het water aait zacht het zand. Het strand is helemaal leeg op twee mensen na. Ze zitten in het zand vlak bij het water. De man had wijn meegenomen en lekkere hapjes. Een prachtig tafereeltje, belicht met fakkels. Maar wat een romantische avond had moeten worden...
...lees verder.